RÓLUNK

TÖRTÉNETÜNK

A Margaréta Vendégházat 2021-ben nyitottuk meg. Előtte már több, mint 40 éve volt a családunk nyaralója, ahol immár  3 generáció töltött el boldog nyarakat.

Látott ez a ház kalákában dolgozást, nagy közös főzéseket, beszélgetéseket, családi nyaralásokat, horgász hétvégéket, és tudtunk úgy borozni a teraszon, hogy közben a gyerekek nyugodtan aludtak.

A házat 2020-ban felújítottuk, kicsinosítottuk, hogy másoknak is megadhassuk a nagy közös balatoni nyaralás élményét. 

A KÖRNYÉK

A Margaréta Vendégház elrendezése és elhelyezkedése ideális együtt nyaraló családoknak gyerekkel, nagyszülőkkel vagy akár baráti társaságoknak is, akik a közös élményben hisznek.

A reggelt kezdhetitek a kisboltban, hogy finom, friss legyen a reggeli, aztán irány Alsóörs méltán szeretett strandja, ami a háztól 1200 méterre van. Baba-öböl, játszótér, vízi csúszda és izgalmas büfésor is megtalálható itt. 

Ha unod a főzést vagy a strand kajákat, a közelben 3 fantasztikus étterem is elérhető: a Família Vendéglő (100 méter) a házias ízekért, Carpaccio Étterem (200 méter) az isteni olasz tésztákért, pizzákért és persze a nagy kedvenc a Bitang Burger (300 méter).

Délután vagy este remek program az 5 perces sétára található a Merse Leader park, ahol játszótér, kosárpalánk, drótkötél csúszda, ping-pong asztal várja a látogatókat. 2021-ben került átadásra a felújított Amfiteátrum is. De a parton is van éjszakai élet. A kikötőből pedig rendszeresen indulnak menetrend szerinti és sétahajók is.

Alsóörs és környéke nem szűkölködik fesztiválokban sem. A leghíresebbek a Harley Davidson (Open Road Fest) fesztivál, a Paloznaki Jazz Piknik, a felsőörsi Pocca Piknik és a Tábor Fesztivál (korábbi nevén Zorall Sörolimpia). De minden évben jó mulatság az Alsóörsi Sörfesztivál és a Nyárbúcsúztató Fesztivál is.